Sep 6, 2020, 9:38 AM

Между лятото и есента 

  Poetry » Civilian
355 0 0

Между лятото и есента

Залязва слънцето, а с него и денят,
в спомен светлината бавно се превръща.
От вятъра, дошъл ненадейно, листата звънят,
прибират се хора, всеки в своята къща.

Сутрин и вечер ни среща странникът - хлад,
топлината оставил за няколко часа при нас.
Скоро цветни листа ще покрият целия град,
и денят ще стане по-кратък с цял един час.

Отлитат птиците, а тяхната песен,
дъждовните капки вече ще пеят.
Не прилича на лято, нито е есен,
когато двата сезона се слеят.

Явор Перфанов©
05.09.2020 г.
Г. Оряховица

 

:)

 

 

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??