Mar 17, 2013, 11:09 AM

Менте 

  Poetry » Other
1256 2 22
(в кварталното капанче)

Това е. Комедийна драма.
Артисти двама – аз и ти.
Приятел, измисли 100 грама,
пък аз ще ти измисля стих.

Какво да кажа? Още дишам.
Умът си търси залъгалка.
И пиша, пиша, пиша, пиша
с изписаната химикалка.

От мен и слънцето се крие.
Без него тъмно, съответно.
Разреждам тъмното с ракия,
а то не ще да става светло.

Коя сме, казваше, година?
Все за умиране е рано.
Приятел, страшното отмина,
но безнадеждното остана.

Които искат, нека мрат.
А ние ще им палнем свещи.
По кучешки живеем, брат,
обаче лаем по човешки.

По европейски! Вотр санте*!
(Очите бърша със ръкава).
Менте е стихчето, менте!
Щото ракията такава.

---
*За ваше здраве! – мисля, че на френски)))

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??