Nov 12, 2021, 4:28 PM

Мерака на кандидата 

  Poetry » Other
245 0 0

Всеки с тайно желание живее

до този миг да доживее - 

съдбата да го погали по главата,

в парламента да му шета снагата.

Да го наметне с плащ от слава,

която с един замах тогава

да премахне преградите след вота,

път широк да му направи в живота.

Да хукне навред из своята родина,

да си повее гъза и по далечна чужбина,

да натрупа много парици - непотни

в банки, ошфорки с далавери имотни.

А, народът???

Народът пак избора ще е проспал

щом за депутат такъв си е избрал,

та чак до коя ли година

да го носи на своята гърбина!?

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??