Jul 26, 2024, 8:47 AM

Месечина 

  Poetry » Other
69 0 0

Тази красавица сребърна, нежна
свежда свенливо маслини-очи,
щом я погалят неволно, небрежно
златните слънчеви, топли лъчи.

Ала царува тя в тъмнината,
гордо огрява заспалия свят
и през нощта осветява земята,
после залязва, щом дойде денят.

Като мома лакомия пълнее,
бързо изпълва свойта одежда.
После отчаяна чезне, слабее,
сякаш косѝ я любов безнадеждна.

Приказна дреме на небосвода,
дала е своя безбрачен обет.
И озарява мрак и природа,
скрила от видело тайни безчет.
 

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??