Apr 5, 2023, 8:33 AM

Миг 

  Poetry » Other
202 1 0


Нощ… Тъмнина…
Свещица гасне зад пердетата,
и стар копнеж по светлина,
довява ден – отекващ в ехото…


Един Гаврош на свобода,
отзад страха, отзад бариерите.
До милостта на святостта,
до милостта на враговете си!


Дъжд… локви… кал…
Вещаят – ромон и гротеск,
и дан от женственост и ветрове,
и земни спомени... и миг!


Танцуващи идалго,
ти преобръщаш всяка мъст,
нали?
Но, пей – до сутринта!


Една отвяна песничка с мечти,
небе и зов, и rock'n'roll,
къде без rock'n'roll?

© Аспарух Любенов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??