Dec 28, 2010, 7:01 AM

Миг на откровение 

  Poetry » Other
585 0 0

Едничък е мигът ни само,

който дели детството и смъртта ни.

И как само под това искрящо небе

всеки ден умира по едно безжизнено сърце!

 

Времето започва с теб двубой.

Избрало е път без право на обратен завой.

Тук ние губим красотата си след време

и шансът за по-доброто начало става бреме.

 

Минутите не спират своя ход,

а ти си отиваш от този живот.

И как с мълнии се сменят ветровете...

май пак говоря безсмислици, извинете!

 

Животът умее сам да възстановява

това, което аз не мога да поправя,

а понякога начинът е да забравяш,

 дори това, което едва ли се забравя.

 

Живееш в мен и в това сърце,

нека ти го каже моето лице,

че затова не остаряваш,

докато не започнеш съвсем да избледняваш.

 

Ти си като актьор, обзет от смут –

днес те няма - утре пак си тук.

Паметта ти сякаш е изневерила –

изнемощяваш в пристъпи на сила.

 

Може би обичам, но мълча,

защото по този начин аз успях

едно-единствено да кажа:

“любовта не се постига със слова

и е неподатлива на забрава!”

 

***

 

Чуй тази няма обич и се учи

да ме обичаш само със очи.

Защото всичко избледнява,

с времето и любовта остарява.

 

Художник стана моя взор далечен,

рисувам с мисълта, а тя е отвлечена:

щастлива бях и несъкрушима,

когато ти наричаше ме “мила”.

 

Всичко, което не ни убива, ни... оставя тук,

за да можем да изградим живота си напук

на съдбата и на униженията,

на фалша и на лицемерието!

 

Прости, но аз не мога!

Обзета съм от таз тревога:

 за мене няма вече път напред,

съдбата ми е рамка на невидим днес портрет.

 

И все по-блед е следващият ден,

и все по-черен е светът за мен.

 

 

 

 

 

© Соня All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??