Аз съм океан от нерви.
В мен се разразяват бури
и вълни от гняв и ревност
ме заливат и в съня ми.
Аз съм слънчев лъч далечен -
ледени стени стопявам -
топля, галя и копнея,
но понякога изгарям.
И оазис съм в пустиня мрачна -
спасение за всеки жаден,
но към мене всяка нова крачка
разкрива, че мираж била съм.
© Галина Матева All rights reserved.