Мишчо Сивков тук живее
светло бъдеще копнее,
сладко сиренце да гризка
и на Мацки да се киска.
Вчера в дупчицата тясна,
мисъл през ума проблясна,
как е Батман той "стръвнишки",
и прославя всички мишки.
Наметало ще си сложи,
черна маска ще наложи
меч голям ще развърти,
лошите да победи.
Дързък, смел и много силен,
Мишчо е герой "мобилен",
сам прескача през огради
и извършва куп каскади.
Със престъпници се бори,
с политици важни спори,
отстоява той правата,
на мишоците в страната.
Тъй мечтаеше забавно
Мишчо, бъдеще най-славно,
но... коремът изкъркори
и устата проговори:
"Ех, ти, мишчице страхлива,
сива, плаха, мързелива,
ако искаш да си сита,
не използвай само щита.
Стига в дупка си лежала
и фантастики мечтала.
Смело нокти покажи,
в лъв-мишок се превърни!"
24.10.2013
© Таня Мезева All rights reserved.