Aug 12, 2016, 1:33 AM  

Мислейки си и чувствайки... 

  Poetry » Phylosophy
283 2 6

Мислейки си и чувствайки...

 

 

Мислейки си за хубавите неща

съдържащи живота, си даваш сметка
че в края на краищата малките случки

винаги са най - важните и значими...

 

Дългите разговори в три часа сутринта,

чрез които в един човек откриваш себе си
спонтанните усмивките, бедствените снимки
които те карат да се смееш с глас и плач...

 

Една красива и релаксираща, сладка мелодия,

или танцът от песента на любимата ти рок група
които те карат да въздишаш, щом затвориш очи
даващи ти спокойствие, енергия, смисъл да продължиш...

 

Най - докосващите поеми сътворени от десет думи

или десет хиляди, който провокират сълзите ти...
книгите които никой друг не знае, или пък всички знаят
и само след първата страница, стават ти любими...

 

Цветето в косите ти, ръцете ти, с което някой те обича
едно сутрешно кафе с любимия, нищо че не обичаш кафе...

или пък чаша хубаво вино споделено в погледа на любовта...
мислейки си за нищо и чувствайки всичко наведнъж...

 

Това са нещата, които наистина си струват всичко:

 

Приятелите от преди, от винаги и тези, които ще дойдат,

следващите навсякъде, та дори и в други животи, за да ти

напомнят в лошите моменти, доброто, което има в теб...

за да те подкрепят, какъвто си...и ти да се чувстваш приятел...

 

Всеки един момент в живота ти, прегърнат от семейството

целувките от близките, децата, светлината в очите им,

разпозната също като déjà vu на детето останало в теб

и така да видиш през тях, че сбъдват се мечтите, когато мечтаеш...

 

Това са нещата, които наистина си струват всичко,

всяка болка, сълза или тъмнина, защото са безценни,

но оправдават живота ти и го правят пълноценен...
Това са малките неща, предизвикващи огромни емоции...

безкрайни...

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти от сърце!
  • Всяка строфа има своя чар и философия...
    Цялата творба е много повече от очарователна!
    Затворих очи, отворих ги и се насладих....
  • Сърдечно ви благодаря!
  • Много мъдро и красиво! Така е! Това са нещата, които наистина си струват!
  • "Това са нещата, които наистина си струват всичко,
    всяка болка, сълза или тъмнина, защото са безценни,
    но оправдават живота ти и го правят пълноценен...
    Това са малките неща, предизвикващи огромни емоции...
    безкрайни..."

    Прекрасно!
  • Лили-и-и-и-и-и....!!!!!
Random works
: ??:??