И мислеше се за герой -
до днес си вярва!...
Смешник невзрачен,
алчен страхливец?!...
Седи присвит зад всичкия позор
на обещания подхвърлени,
и все лъжливи...
В илюзия живее -
и до днес й вярва!...
Че около него всичко
от възторг немее...
Що за глупак!
Едва спечелил малко -
захвърля го,
за да награби с пълни шепи
де що види...
И вярва и до днес,
че има много!...
...
Бедняк!
Бедняк е той -
там - във душата!...
Брои ли все,
брои!
Всичко пресмята!
Ала бърка с нея...
...
Само глупаците
оставят се да бъдат просто цифра...
...
А тя, смешнико, -
тя винаги била е трудна за броене!...
...
Какъв смешник!...
Какъв страхливец!...
...
А мислеше се за герой...
.........................................................................
© Лилия All rights reserved.