Sep 19, 2017, 7:18 PM

Мода 

  Poetry
679 2 5

Из гората тръгна слух:

Меца имала си нов кожух!

Нова мода във гората!

Леле, ще поискат такъв и децата!

Сбрали се животни най-различни!

Всички в модата най-лични!

Появила се Лисана.

Окраската, със вкус подбрана.

Добре пригладена прическа!

Всички тихичко зашушнаха!

Въздишки завистливи пуснаха.

Ето че от към гората се задава

Меца, с новата си слава.

Кожухът виси на парцали.

На нозете - плескати сандали...

Това ли е новата мода? Това ли?

Не! Не мисля...Едва ли....

Изгледаха се старата и новата модни икони.

Меца изръмжа и Лиса подгони.

Лиса опъна прекрасна опашка

и хукна по пътечка прашна.

Закачаха се в нея къпини.

Окуражаваха я роднини...

Тежката Меца поизостана...

Накрая, да я гони престана.

Лиса, запъхтяна спря

в най-гъстата гора.

Огледа си кожуха и прическата

и седна на земята стресната.

Кожухът виси на парцали.

Дотичаха приятели, роднини...

Една Лисичка изкрещя:

ето новата мода, видя ли?!

И аз искам така! Разбра ли?

 

© Маргарита Ангелова All rights reserved.

Това ми се присъни тази нощ. Разбрах, че не винаги модата е плод на нечия креативност и усет за красота. След дълъг зимен сън и глад, Меца е опърпана... След като е бягала за своя живот и Лисана е раздърпана. А пък малките глупачета подражават! Правят се на дами и юначета.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така е!
  • Хахаа, засмя ме, Марго! Колкото си по-скъсан, толкова си по-модерен....
  • Скъсани дънки, разнищена блузка, раздърпано кожухче... Харесах начина, по който представяш модните тенденции, Марги. Поздрави!
  • Много е популярна скъсаната мода. И... по-скъпа от не-скъсаната... Благодаря ти за коментара. Хареса ми.
  • Марго, усмихна ме с тая нова мода! Вече всички сме модерни - скъсани... Щем не щем. Но стихчето е прекрасно. Браво!
Random works
: ??:??