Sep 25, 2008, 8:11 AM

Моето слънце 

  Poetry » Love
644 0 6

Ти слънцето си, аз пък синевата.
Ти - камъка, а аз пък съм водата.
Със силата си искам да те вая.
Ти птица си във полет, във простора,
а аз пък вятъра - в море от... хора.

 

Ти бурното море си, аз пък съм вълната.
Ти - остров тих, а аз настъпвам със прибоя.
Ти Рая си за мен, и дявола, и... Ада.
А аз - жаравата, която още тлее...
С надеждата, че още ще те паля.

 

... И сълза в окото, която не умира.
Как искам да съм само твоя!
Но ти си Слънцето, а аз - Луната.
Защото вечно търсят се по небосклона,
и все не могат те да се догонят...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??