Jun 6, 2010, 9:31 PM

Мога ли 

  Poetry » Love
967 0 4

Мога ли да те обичам?

Можех вчера, мога днес

и утре пак ще те обичам.

Мога да пропусна залеза,

но в изгрева към теб ще тичам,

ще те следвам, ще ти се вричам,

сред звън на смях и сред цветя.

Нова песен ще струи сред ромона,

притихнал в сянката отминала на спомена...

Ти, мой дъх на горски бор - сълза,

ти, моя истина, горчива и една.


Мога ли да си отида?

Можех вчера, мога утре,

може някога, почувствала обида,

да събера душата си, до болка разпиляна,

да се затворя в себе си,

напълно неразбрана,

стаила дъх и с побелели устни.

Може някога, когато и да е,

но днес - днес не ще намеря сили

аз да те напусна.

© Човече All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А! Намерих си едно стихотворение измежду снимките :P Хубаво е
  • Наистина много ми хареса
  • Браво 4ове4е : И аз ще кажа, още веднъж - страхотно е! ! ! И снимаш и пишеш добре
  • "ти, моя истина, горчива и една..."
    Поздрави,много добър стих!
Random works
: ??:??