Apr 16, 2013, 10:33 PM

Можеш ли? 

  Poetry » White poetry
680 0 0

Ако искаш да ми бъдеш приятел – бъди!

 И аз ще бъда твой приятел…

  Ако не искаш – недей, но и аз няма да бъда зад теб…

 

Плащам само изпитото и нито капка повече!

 

Ако искаш да ми бъдеш познат – нека.

 Аз ще бъда най-постоянния ти познат.

  Ако не искаш – недей, няма да ми тежи…

 

Страдам само същественото…

 

Ако искаш да бъдеш до мен – ела.

 Ще бъда наистина с теб, докато мога.

  Когато вече не можеш – недей… И аз не успявам!

 

Искам само искреност и нито йота по-малко…

 

Ако искаш да ме нараниш – стреляй!

 Ще бъда най-наивната ти жертва, но и аз нося куршуми…

  Ако не искаш да ме боли - не идвай с лъжи.

 

Лъжа се, само когато обичам… а то беше! 

 

Ако искаш да ме мразиш – дерзай…

 Аз ще бъда най-достойният ти враг.

  Ако не ти пука - не се хаби… И аз няма.

 

Безразличието е моя стихия!

 

Ако искаш да не съществувам – няма ме!

 Не си ли бил и аз не съм била… Не сме били!

  Ако ще сме част от живота си, каквато и да е…

 

 Уважавай,  не лъжи и говори!

 

Можеш ли?

© Ива Милорадова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??