Sep 20, 2014, 10:23 AM

Молба 

  Poetry » Love
596 0 2

 

Благодаря на Бога за мъжете, 

които ме обичаха безгрижно,

за тези, дето даваха ми цвете, 

както риза дава се на ближен.

 

И ни веднъж дори не укориха 

сърцето ми, понякога виновно.

Вместо туй ме учиха да дишам,

научиха ме как да съм свободна.

 

Благодаря дори за другите мъже,

за онези, лошите, с които случвах.

Чрез тях разбрах, че моето сърце 

е възможно на моменти да се счупи.

 

Но го запазих! Още цяло е, тупти 

в ръцете ми, като криле на птиче.

Не го докосвай, ако ще го нараниш,

докосни го, само ако ще обичаш...

 

18.08.2014

© Сияна Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно е, когато човек е благодарен за всичко в своя живот, не само за хубавите моменти, но и за уроците по пътя...! Поздрави за хубавото стихотворение!
  • Хубаво е, Сиянче!
Random works
: ??:??