Apr 29, 2009, 8:12 PM

Молитва 

  Poetry
596 0 0

 

                                        Молитва

 

Как ти, скъпи мой,

забрави милостта си,

от Бога дадена,

как кривна по друга пътека,

а не по тази,

по която води те Той.

 

Как позволи зли сили

десницата ти да съкрушат,

как позволи с примка сложна

нозете ти да оплетат.

 

Как позволи мрак

да оскверни паметта ти

и мръсни уста да леят

гнилост и смрад.

 

Ти си този, който трябва

да пееш хваления за Него,

от род в рода и от

век във вечността.

 

Любими, красиви момичета,

Божи създания,

как се оставяте на

човешката воля и дух.

 

По Божа пътека светият

Дух ви показва как се

изпълнява Неговата

воля до тук.

 

Баща и майка, и дом Той ви даде

и радостта за всяка млада жена.

 

Как слушате слова

неразумни на хората тленни

и не виждате разумността в

своята свята и чиста душа.

 

Изведи ни, о, Боже,

на права пътека,

да няма скръб в нас,

твоите верни чада.

Покажи ни, Боже,

твоята пътека,

за да приемем

смирението като милостта.

 

На младите - сила и хубост,

на старите - белите коси

и мъдростта,

за да Те хвалят със

страх и верност до гроба.

 

Твоите закони да пазят

ревниво като любовта.    

 

 

© Кети Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??