Jun 11, 2015, 10:30 PM  

Молитва 

  Poetry » Civilian
307 0 1

Аз ли криво се молех,

ти ли криво ме съди?

Боже, който си горе,

помогни да се сбъднат

 

не живени мечтите,

непостигнати цели

в порив млад на дедите

с бреневреците бели.

 

Свободата да браним

всички, рамо до рамо,

и кръвта да обагри

знаме, гордо развяно.

 

Нека свои и чужди

врагове и тирани

да накажем задружно

и превържем си рани.

 

Подкрепи мен десница

в този щурм към прогреса

да запазя искрица

и премина през стреса.

 

Не разтърсвай земята

от безброй катаклизми

и пред кръста с змията

от греха опази ни.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??