Молитва
Нощта наметна свойта пелена
и мрак самотния ми дом обгърна,
зад облак скри се бледата луна
и болката по тебе пак се върна.
Не те виня, макар че си замина,
отиде си внезапно, мълчешком,
като тайфун ужасен ти премина
и разруши спокойния ни дом!
Довчера в него детски смях ехтеше
сега е странно пуст и онемял,
само за теб, сърцето ми туптеше -
сега и то потъна във печал.
Не те виня, реши и си отиде!
Насила няма да те задържа!
Но никъде не ще намериш
за нашето дете любящ баща!
Във някакъв измислен свят живееш
и вечно търсиш в другите вина,
но знай, че искаш ли да оцелееш,
ще трябва да повярваш в любовта.
Омразата мечтите ти убива,
като проказа разума гризе
и неизбежно тя превръща
приятелите в смъртни врагове.
Обичам те, и моля се на Бога
да вдъхне разум в твоята душа,
че истински щастлив е само този,
който прощава и раздава доброта!
Любомир Попов
© Любомир Попов All rights reserved.
Насила няма да те задържа!
Но никъде не ще намериш
за нашето дете любящ баща!"
Актуално и истинско. Много ми хареса - благодаря!
Поздрав и приятен ден! Пиша ти едно голямо 6.