1.11.2014 г., 23:07 ч.

Молитва 

  Поезия » Любовна
459 0 1

Молитва

 

Нощта наметна свойта пелена

и мрак самотния ми дом обгърна,

зад облак скри се бледата луна

и болката по тебе пак се върна.

 

Не те виня, макар че си замина,

отиде си внезапно, мълчешком,

като тайфун ужасен ти премина

и разруши спокойния ни дом!

 

Довчера в него детски смях ехтеше

сега е странно пуст и онемял,

само за теб, сърцето ми туптеше -

сега и то потъна във печал.

 

Не те виня, реши и си отиде!

Насила няма да те задържа!

Но никъде не ще намериш

за нашето дете любящ баща!

 

Във някакъв измислен свят живееш

и вечно търсиш в другите вина,

но знай, че искаш ли да оцелееш,

ще трябва да повярваш в любовта.

 

Омразата мечтите ти убива,

като проказа разума гризе

и неизбежно тя превръща

приятелите в смъртни врагове.

 

Обичам те, и моля се на Бога

да вдъхне разум в твоята душа,

че истински щастлив е само този,

който прощава и раздава доброта!

 

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Не те виня, реши и си отиде!
    Насила няма да те задържа!
    Но никъде не ще намериш
    за нашето дете любящ баща!"
    Актуално и истинско. Много ми хареса - благодаря!
    Поздрав и приятен ден! Пиша ти едно голямо 6.
Предложения
: ??:??