May 12, 2016, 10:05 AM

... молитва на Ной за потоп... 

  Poetry » Love
852 0 10

 

 

Млада остра трева. Пощръкляла.

И на пояса края премята.

В сянката на дъжда съм посяла.

Жито за мравката. И земята.

 

Виме за теб. Млеконосно.

Хайде стани ми сайбия.

Тумба гайда съм. Постя.

Дай нозете ти да умия.

 

И нестъпвали хорски одумки

да притихнат край бели месали.

Два елена ще са ни кумове.

Чакайте, лято е. Лято е, хали.

 

Разжужена земята целува

два божура в гората напряко.

На пресечката - Ной. Той ли псува? 

Или ти? Следпотопна съм.

                            Още теб чакам.

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??