Jun 9, 2021, 3:06 PM

Молитва за љубов 

  Poetry » Love
460 0 0

Си го знам јас моето лето

и молитвата на селаните за дожд

и поезијата што ги владее

сите притоки и реки.

Си ги знам јас

нарцисите во градината

што кокетираат со сонцето

и секој ден си ја менуваат верата

за да бидат еден со друг.

Ја знам јас

таа нивна молитва за љубов.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??