Jun 30, 2018, 12:16 AM  

Молитва за лято 

  Poetry » Other
369 2 8

В сърцето ми ехти на лято,

потънал нежно в маранята

жадувам ярките му дни,

обляни в топли светлини.

 

Отрано птичи гласове,

сред полъх, идващ от море

подканят изгревно зората

и вопъл дързък ври в душата.

 

Вселената гради мостове

и вдъхва волност на простора,

цъфти любов, навред разлята –

в гори и езера, в полята.

 

Небето с парещи лъчи,

погалва ме и ми личи.

Остава ми едно да сторя –

вглъбен за лято да се моля!

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??