Nov 8, 2017, 9:03 AM

Моля те, Господи, нека да пиша! 

  Poetry » Humour
548 1 1

Започнах да пиша роман седемтомен.

Написах поема. И хайку дори.

Защо ли пропадна в мене поета?

Причината беше, че нямах пари.

 

Тече си живота. И все се променя...

И жажда друга в мене вече гори.

Сега ме засипват отвсякъде пачки,

от тежестта им жестока направо боли.

 

Познах миризмата на паричния прах.

Но защо ли стихът се превърна във грях?

И вместо поезия изригват в мен храчки...

 

Боже! Прости мен несретен глупак.

Моля те, Господи, много те моля.

Нека да пиша поезия пак!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??