Feb 21, 2018, 8:33 AM

Мома чипровчанка 

  Poetry » Civilian
273 1 2

Мома чипровчанка

 

Малка хубава мома

станала на ранина

менци медни да налее

тя на Шарена чешма!

 

Самодивска ѝ снагата,

златна, свилена косата!

Във очите слънце грее

щом реши да се засмее!

 

А със своите ръце

чудна красота тъче!

Приказен килим създава

със душа и със сърце!

 

Чипровчанка е момата,

няма нийде по земята

тъй работлива и добра

като чипровска мома!

 

 

 

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??