Feb 18, 2008, 1:01 PM

Момичето в съня ми 

  Poetry » Love
674 0 5
Красива, млада и изящна,
родила се от пръски дъжд,
валял безспирно по мечтата
на един самотен мъж.

Обвита в къдри от звезди,
от слънцето усмивка светеща,
кристални блеснали очи,
с коса във лилий вплетена.

Събуждаш се с усмивката на утрото,
но идваш само във нощта,
прераждаш се в цвета на розите,
събрала в шепи капчици роса.

Криеш се зад мен усмихната,
ръката ми държиш и ми говориш,
танцуваш радостна във нощите,
преди да трябва да си ходиш...

А аз замислен моля се,
да дойде бързо вечерта,
очите ми с въпрос затварят се,
ще дойде ли момичето в съня...?

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??