Oct 14, 2015, 1:03 AM  

Мона Лиза 

  Poetry » Other
293 0 0

Мона Лиза, Мона Лиза, днес къде си?

На Да Винчи щом си слязла от статива,

покоряваш със усмивката естети

и в отвъдното навярно си щастлива.

 

Мона Лиза, Мона Лиза, виж от свише

пред портрета ти във Лувъра тълпите,

запленени от магичното – въздишат,

от как с четка Леонардо оживи те.

 

Мона Лиза, Мона Лиза, преди тебе

Клеопатра, Месалина и Елена,

твойта участ – на вълната да си гребен –

друг талант не е могъл да ти отнеме.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??