Ти си младият ловец от степта,
От рамото ти дебне хищен орел,
Очите ти, две остриета на кинжал,
Се взират в недостижимия предел.
Ти си красивият ловец от степта,
Стиснатите устни, скулите от мед,
Конят ти нервно тъпче с крака,
Изпъва шия, готов да хукне напред.
Ти си дивият ловец от степта,
Рунтавата шапка, кехлибарено лице,
И цялата вселена гледа само теб сега,
И не трепва готовият за атака орел.
Ти си великият ловец от степта,
Верният син на славните предци,
И само след миг ще дадеш сигнал,
И тримата в едно ще полетите.
Аз след теб ще събирам прах и пера,
Ще плъзвам длан по лицето ти, косите,
Ще милвам разперените орлови крила,
Ще целувам летящите конски копита.
Ще връхлитам, ще удрям и свистя,
Ще бруля и хапя до кръв устата ти,
Защото ти си ловецът от степта,
А аз... аз съм просто вятърът.
© Ваня Накова All rights reserved.