Измислен образ, с тяло на жена…
Очите ù към мене гледат, може би сънувам …
Протегна тихо своята ръка…
Усмихна се. Представих си за части от секундата как устните ù аз целувам…
- Здравей, намръщено момче…
- Защо си толкова нещастен и ликът ти студ излъчва…?
Въпроси няколко зададе ми и само в миг,
разбра, че нещо пак сърцето ми измъчва…
Но как да отговоря на мираж?
Как да пречупя логиката?
Как да контактувам с образи от болното ми може би съзнание?
Опитах тъпо да ù обясня,
но глух брътвеж се смотолеви от устата – сякаш заклинание…
- Не те разбирам ясно! Повтори!
- Защо, когато бесен си ми викаш, а сега ми шепнеш?
- Защо, когато искам да те доближа, ти гледаш ме със онзи лед в очите си?
Защо не трепнеш?
Сърцето мое беше огън, но преди.
Сега е просто тлееща жарава…
Привидно твърд съм, знам, че си личи,
но под черупката, душата ми е нежна, просто тя е по-корава…
Не се опитвай безразсъдно ти до мене да се добереш!
По-истински нещата са, когато всеки сам ти ги разкаже…
Най-пълно щастието е, когато вместо да очакваш във замяна, от душата си дадеш,
а дали си е заслужавало – то, времето ще ти покаже...
© Съби Седник All rights reserved.