Jan 7, 2010, 8:27 PM

Море 

  Poetry » White poetry
1123 0 6

  Скъпи приятели, идеята по-долните стихове да са в този вид е на моя осемгодишен син Христо. Той много искаше, ако може, да нарисуваме стихотворението, за да покажем на всички какво си представя. Не успяхме да открием в палитрата точно тези цветове, които Христо искаше да използваме (например сребърно) затова сме използвали максимално близкия до този нюанс цвят. Думите са оцветени според представите на детето, а именно:

"Морето" - това синьо, което той харесва

"сребристо" - наложи се да е сиво, защото сребърно не открихме :(

"бяло" - в бяло като дневната светлина

"нощем" - понеже целият фон на стиха е черен, Христо предложи този вариант

"нежно" - зеленото на първата пролетна трева

"синьо" - турско-синьо - най-наситеното синьо

"обич" - червеното на любовта

"гушва" - розовото на детската целувка

"коте" - оранжевото на котарака Кастор, който Христо много обичаше

"мърка" - вълшебното лилаво на котешкото мъркане

"приказки" - нали и те са вълшебни...   :)

"Луната" - децата я рисуват жълта като Слънцето

"Вятъра" - силен и добър, и много мъдър (затова бил зелен !?)

Приятно четене и не ни се сърдете за "творението" ни   :)

 

                                                        

    Морето.                                    

    То пее.                                        

    В сребристо,                             

    понякога в бяло.                      

    А нощем е нежно.                    

    И синьо.                                         

    Харесва да бъде погалено.   

    С обич.                                             

    Тогава                                            

    бавничко                                     

    се                                                    

    гушва                                           

    като                                              

    коте.                                           

    И мърка.                                  

    И шепне си приказки.     

    С Луната.                               

    И Вятъра.                             

                                                     

© Мария Муладжикова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??