Sep 18, 2008, 7:59 AM

Море и утро 

  Poetry » Landscape
775 0 9
Слънцето усмихнато поглежда
над морето, плахо
във водата се оглежда,
гларус със крила помаха.
Улиците оживяват
като ручеи пенливи,
чайките крила размахват
с крясъци хрипливи.
Утрото е надделяло
над нощта сънлива,
слънцето се е подало,
пръска светлина красива.
Позлатило е морето
като житна нива,
а вълните се прегръщат
със любов свенливо.
Тайните си те нашепват
тихо и любовно,
а морето ги обгръща
бащински гальовно.

© Валка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??