Морни устни
Подай ръката си. Ще я докосна.
От жажда уморена, ще се приведа.
В гърдите си ще скрия мъка росна
и по моя път ще те поведа.
Ще скрия всеки трепет твой,
на раздялата подвластен.
Светът ти скъп ще бъде мой.
Вярата няма да е пън оскастрен.
Подай ръката си. Ще я докосна.
От жажда уморена, ще се приведа.
Задъхана ще пия, сладострастна.
С морни устни песен ще ти наредя.
© Йонка Янкова All rights reserved.