Моя майко едничка,
днес пред теб коленича,
моя ясна зорнице,
моя майко, светице!
Ти си моята сила
и едничка закрила,
моя вяра и твърдост,
моя утрешна мъдрост.
Ще ти кажа, че само
тъй обичам те, мамо,
че животи бих дала
да си жива и здрава,
ум докато царува,
свят докато светува.
Аз на твоето рамо
да отдъхвам и, мамо,
да ми бъдеш звездица,
вечна моя - едничка!
© Илонка Денчева All rights reserved.