Feb 17, 2011, 11:12 AM

Моят Бог 

  Poetry » Other
563 0 3

Търпение е Бог. И прошка. Сила
незнайно де, но идва всеки път,
повикаш ли го. А душа е мила.
Човешко е да сме на кръстопът...

Не иска много той. Една молитва
със думи прости, ала от сърце.
Дори по пътя дълъг да залитвам -
пак всичко е във негови ръце.

И вяра е в доброто. Побеждава
човешка злоба, фалш и суета.
Деца сме му, затуй и ни прощава,
че той е сътворил така света.

Не ме плашете с бог. Дори от ярост
не би постъпил той като човек.
От хора страх ме е, че те, за жалост,
във име негово и не от век

крадат и лъжат, тъпчат, палят, мразят,
убиват даже в името на Бог.
Удобството си само да опазят.
Не ме плашете. Той не е жесток.

17.02.2011

© Гинка Гарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??