Моят дом
Моят дом е ръждива, клетка студена
в която съм затворен да живея сам,
по-рождение нося душа наранена
и парчета спомени, от живот умрял.
Моят дом е тъмница, влажна и студена
от която аз съм измръзнал и ослепял,
тук живея с тъга предопределена
и нищо добро и светло не съм видял.
Моят дом е клетка ръждива и тъмна,
намираща се в безкрайна пустота
и аз с душата своя, бродя мъчна
по-подгизналите ъгли от самота...