Jul 31, 2010, 1:19 AM

Моят любим 

  Poetry » Love
667 0 3

 

     Моят любим

 

Моят любим, както изглежда,

не иска да ме види.

Изпраща ми думи на нежност,

обаче остава невидим.

 

Що за любов е това –

толкова предпазлива.

Може ли само в слова

да е тъй жива-нежива...

 

А не умира – не ще! –

костелив орех...

Не само без ласки – дори

не си звъним, не говорим...

 

Моля те, хайде, умри,

глупаво мое желание!

И двамата – хора добри –

ни те поим, ни те храним.

 

Как можеш толкова пъти

от нищото да възкръсваш...

Защо не слагат по пътищата

надпис „Носи си кръста!”

 

 

© Донка Калчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??