Apr 11, 2008, 11:40 AM

Моят свят 

  Poetry
585 0 7

Измислен и наивно чуден,
моят свят е райски кът,
в него винаги съм буден
за любов, живот и звезден път.

Моят свят кипи от страст,
смъртта във него няма власт,
любовта е чудна и не е порок,
тя ни води, тя е Бог...

Там вятърът е чуден музикант
и кара всичко да се смее,
и винаги поканва куп листа на танц,
и птиците със него пеят.

Моят свят е чист и топъл,
със цветя-говорещи души,
и пази в него приказното, свято,
не позволява никога да се руши.

Измислен е, знам...!
Добър, наивно смешен,
но затворя ли очи, съм там...
в света добър и мил... безгрешен!

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??