Feb 22, 2005, 11:51 PM

Моят знак Ankh означава ЖИВОТ 

  Poetry
1015 0 1

 

 

Аз съм заклещен
в пъзела между веждите.
С влажното око те поглеждам
и те връзвам в бръчките.
Свеждаш свенливо поглед
и ме разнежваш
с глисандо по моите струни.
Копнежни ще са срещите.
Манежът е там - на небето,
където с цветове на дъгата
ще се рисуваме като руни.
Това е средство,
с което во веки
заедно ще се сбъднем:
ще си допрем световете
и ще светим.

...Постното ми око плете мрака.
В него омагьосва те знакът,
с който оживявам Вселената -
Ankh.

 

 

 

© Ангел All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • някои рздава девойки безпощадно тези дни... стиха е интересен поздрав!
Random works
: ??:??