Jan 3, 2018, 2:03 PM

Муз и Муза 

  Poetry » Humour
565 2 13

Муз и Муза, тъй красиви, 
с пламъци в очи, скокливи,
сплетоха ръце в деня
и... любов се разгоря. 
Музика душите грабна, 
тъй неземна, тъй прекрасна, 
завибрираха телата, 
в танц най-страстен на земята. 
Дни танцуваха щастливи, 
сбъдваха мечтите диви, 
рими ваяха в екстаз, 
що изричаха на глас. 
И нали са Муз и Муза, 
/не е таз, от кукуруза/, 
та препускаха на макс, 
връз любовния пегас. 
Нека да се напалуват 
и на воля налудуват, 
пък дано да дойде час, 
да си спомнят пак за нас.

© Таня Мезева All rights reserved.

Провокирано от стиха "Муз и Муза", на  Георги Иванов /gogata622/, по повод, че нейде са се запилели моят Муз и неговата Муза.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??