Jul 18, 2014, 9:41 AM

Муза и поет 

  Poetry » Humour
406 0 3

Каза му музата: Свършват парите!

Грабвай писалото– нещо пиши!

Дойде ли есен, студени са дните –

гладни ще мръзнем, поете, помни!

 

Взе химикала. Написа два реда.

Мисли: "Кой плаща за стихове днес?!...

А пък и музата стръвно ме гледа –

как да работя, когато съм в стрес?!"

 

Виж к'во – ù рече, – недей ме нервира!

Дълъг и сложен е този процес!

Айде, отивай бързо за бира!

Няма ли бира – няма прогрес!... 

Нищо не става, повярвай, насила –

нищо не ражда тая глава!

 

Музата седна до него унила:

"Как ми се падна тоз будала?!... 

Нищо не може, а мъж е – не знае

той да забие пирона с тесла!

Пусти късмет!" – но реши да си трае:

"Да го напусна... не, нямам душа!"

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми хареса, защото е истинско!
  • Може да ми се смееш, но много ме умили с този стих! Такива сме ние, поетите - непрактични, даваме си душата на всеки, който ни се усмихне, цял живот гоним вятъра и вярваме в доброто!
  • У Висоцки "...Меня сегодня муза посетила,
    немного посидела и ушла".
    Но при тебе се задържа повече,
    поздрави!Харесах!
Random works
: ??:??