Бъди спокоен щом някой опита
от злоба да ти сложи крак.
Гневът е порок, на който разчита
разумният и хитър враг,
абсурдно може да звучи,
Бог знае по-добре от нас
от какво да ни лиши,
та да дойде в точен час,
избирай често труден път,
с това избягваш конкуренция.
Талант и труд щом се делят
е просто без покритие претенция.
Бързината е спасение
ако носиш се по тънък лед.
Не изгубвай никога търпение -
единствено така ще си на ред.
Взето късно вярно решение
може вече и да е фатално.
Естествено общественото мнение
се счита за единствено морално.
Тишината е приятел на твореца,
от нея той намира вдъхновение.
Творецът обаче щом служи на двореца
е обречен просто на забвение.
Бог работи с теб, а не вместо теб.
© Таня Гулериа All rights reserved.