Jan 20, 2010, 12:48 PM

Мъглата е залепнала по прозорците ми 

  Poetry
504 0 3

Мъглата е залепнала по прозорците ми

Нощта е заспала в синьо

Един грам ще ми струва утре повече

Връщам се обратно сред красивите

 

Една молба не прави връзката ни силна

Но ще бъда там довечера

След работа прегръщам те наивно

А ти кълвеш по голия ми череп

 

Черна си

А аз съм същия безцветен стих

Изобщо чувствала ли си потребности

Искала ли си да можеш да попиташ

 

Защото си усмивка

Празна

 

Вливаш се в кръвта ми

Плуваш палаво

И мислите ми се препълват

С трескава омраза

 

Мъглата се разлиства като цвят

А ти разтваряш си краката в розово

Опивам се да съществувам в твоя свят

Но ми писна да съм разтревожен

 

И сега

 

Сега е още мрачно

Но избистрените ми очи не плачат вече

Защото шареното влакче

Се изгуби във тунела си

 

Там ли си

Почуквам леко на вратата ти

Усмивка

Мътно кимаш със глава

Хей

Устата си отваряш леко

И...

Там ли си

Ще слезеш ли

Или аз да се кача при тебе

 

17 януари 2010

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Dexter, много добре. Но ми се иска да прочета нещо от теб, което да не е свързано с личните , индивидуални чувства и представи. Те са чудесни и представят теб като пълноценна личност. Но също така би ми се искало да може да напишеш и нещо, свързано с всички нас и със света, в който живеем... Ето един линк към една изключителна пънкарска група Казва се Ska-P...Ето и линк
    http://ska-p.com/index.php
  • супер си
  • обичам да те чета! поздрав за стиха!
Random works
: ??:??