Apr 27, 2016, 1:15 AM

"Мъж" 

  Poetry » Humour
599 0 2

Самотен седи на масата той

и чака да влезе поредната „жертва”.

Потънал в дълбок, философски покой,

само със погледът ги отмерва.

 

На лов е излязъл за млада жена

и стръв на въдицата е поставил,

с известният чар на кинозвезда

недоволна никоя не е оставил.

 

Мъж за десетки – засукан зевзек,

от питието си бавно отпива.

Положението бързо в ръцете си взе:

мадама нацели – да му отива!

 

Официалната маска мигом свали,

чар на парцали, кавалерът разпръсна.

Дамата, бързо меракът разкри

и "елегантно", с финес го отблъсна:

 

„Ало, мъжага, с мустак посивял,

майната друсвай на чара прецакан!

Твоето време за лов остаря -

тръгвай, че вкъщи жена ти те чака!”.

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Има си и ритъм и хубава история! Браво, Деси!
  • Важното за мен е ритъмът! Постигнах го нали? С тази творба трябва да съм на 6 /по шестобалната/. Дано и да казва нещо различно и запомнящо се - вие сте съдниците!
    П.П.
    По действителен случай е, но всички готини мъже в Откровения се изключват!
Random works
: ??:??