May 16, 2007, 10:31 AM

МЪЖЕТЕ 

  Poetry
1346 0 15
 



Мъжете, които харесвах преди,
бяха сякаш кълбо
                
от заплетени страсти.
Безумни, наивни и гневни деца,
Омайващи...
      даже с крила на мечтатели.
Денем страстно
кръстосваха шпаги с „врага",
усмихнати"сваляха"дамите.
Вечер рисуваха с устни страстта,
заспиваха, сякаш родени в жаравата.

Мъжете, които харесвам сега,
са мрачни понякога,
       
даже потайни в несгодите.
Бесни и яростни, с нежни души,
заключили в себе си болката.
Най-добрите, грижовни бащи...
Твърди планинци,
                         
стиснали зъбите,
без думи подали ръка във беда.
Святи, смирени и горди...

Неусетно станали „цар" на дома.


Мъжете, които харесвам сега,
не са ли онези, които харесвах
и някога...
                                    10.05.07г            

© Василена Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??