Aug 8, 2010, 7:40 PM

Мълчание 

  Poetry » Other
980 0 15

Луната мълчи!

Потегли в обратна посока!

Погледна ме в мрака,

замина си с първия облак

и само следите от кървав отблясък напомнят,

че аз я раних, че тя беше с мене жестока!

 

Мълчи Любовта –

попитах я, тя се обиди,

замлъкна сърдита,

а после при друга отиде!

При друга, която мълчи, не задава въпроси,

при друга, която не пита „Къде си?”, „Какво си?”...

 

Мълчи телефонът

и никой писмо не изпраща!

Всемирът мълчи,

сякаш мъртва е вече Земята –

мълчана вода ли отпивах среднощ от Реката,

та страшна, бездумна, крещи и насън

                                                                 Тишината!

© Ваня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??