Jan 14, 2009, 10:04 AM

Мълчанието на снега... 

  Poetry » Other
664 0 11
Мълчанието на снега
измамно е...
В дъха му
бяла смърт се е стаила...
Привидно лек, ефирен,
а прекършва клони.
В кристалите му
страшна сила крие се -
природните стихии
в тях се гонят...
Заключена вода -
и щедра, и погубваща,
се блъска
в съвършената решетка,
а вятър леден,
полудял от скитане,
крои и шие
снежната наметка...
Мълчанието на снега
измамно е...

© Елена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??