Мълчи, любов - изпадай в забвение!
Недей да идваш вече в душата ми!
Любов, мълчи - е моето решение.
Не искам да си спомням красотата ти!
Не искам вече да усещам в себе си,
как бавно гасна, заедно със спомена,
да капят, тихо, капки кръв в сърцето ми
и горест тежка, в сълза отронена!
А колко щастие, любов, ти обещаваше!
И колко слънчеви лъчи в очите ми!
Желание, надежда ми даряваше
и вяра, кротко притихнала в гърдите ми!
Мълчи, любов - студено е сърцето ми
и няма да го стоплиш с думи пламенни!
Сълзи измиват дъха ти от лицето ми!
Любов - Мълчи!... отронвам с устни каменни...
Евелина Панева
© Евелина Панева All rights reserved.