На 10 си и искаш,
безброй мечти във дланите си да притискаш!
И мига във който ги разтвориш,
да полетиш след тях без дори да се тревожиш!
На 10 и трябва,
в живота хубав всичко да те радва!
Щом събудиш се без вдъхновение
недей да губиш и капка настроение!
На 10 си и знаеш,
че всичко може да постигнеш щом се постараеш!
Недей усилията да си пестиш
и всички върхове пред теб ще покориш!
На 10 си и можеш,
с топлина и обич всичко лошо да обориш!
Ако случи се така, че се обезсърчиш,
зад теб сме, погледни към нас
и мигом ще ти вдъхнем сила пак да полетиш!
Трябва да можеш да искаш все повече да знаеш,
и светът прекрасен ти да опознаеш!
© Любомира Димитрова All rights reserved.