Този мой бъбрек няма ли сърце?
Точно, когато се усмихна,
все гледа да ме прободе.
А удвоя ли мойта радост,
казва на братчето си мило
и двата бъбрека тогаз:
"Повечко вода да беше пило!"
Стрелят, ритат и ругаят,
с камъни замерят се... бушуват,
викат, пискат и нехаят,
питам ги: "Е защо?"- а се надуват.
Кога ли ще спрат, не зная,
кой ще арестува, за миг дори,
тази моя бъбречна обсада,
що в корема каменен затвор гради?
© Ивелина Паунова All rights reserved.