Mar 13, 2010, 9:37 PM

На демона в душите ни 

  Poetry » Phylosophy
549 0 2

Не можеш ти духа да угасиш.
Плътта ще мачкаш, ще кръжиш
и смърт зловещо ще мълвиш,
духа не можеш ти да угасиш!

Очите виж,
живот във тях струи
и със свойте хиляди лъчи
ще кара всичко да мълчи.

Не се възправяй.
На пътя ми ти не заставай.
Защото не можеш ти да победиш.
Духа във мен не можеш ти да угасиш.

Не плът пред теб застава.
Не тази земна плява.
Духа, във вечната му слава,
не можеш ти да угасиш!

© Милен Личков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за съвета!!!
  • Никой не може да убие духа на човека. Че кой е убил Бог... Извинявам се ,че ще ти направя забележка, но опитай да изчистиш стиха си от баластрата - от излишните думи. Иначе внушението е силно. Поздрави
Random works
: ??:??