Aug 9, 2017, 9:50 AM

На дъщеря ми... 

  Poetry » Other
669 4 1

Живей с любов в сърцето, дъще!

И пламъка в очите си пази!

Животът е магия, мила,

разтвори криле и… Полети!

Недей да дириш богатство и слава,

научи ръката си да дава!

Недей изпитва бедността,

във малките неща е радостта!

Мечтай и сбъдвай,

вярвай и не съжалявай!

Любовта си отстоявай,

със сърце и разум съхранявай!

Главата дръж изправена високо,

всяка мисъл скроявай широко.

Отправяй поглед винаги напред,

дори когато не всичко е наред!

Приемай трудностите като божи дар,

живей с достойнството на цар!

Не заключвай страховете с катинар,

бъди със тях добър другар!

Не се влияй от хорските брътвежи

и не съди човешките кроежи!

Намирай сили да простиш

и… да продължиш…

Бъди и огън, и въздух, и вода,

стъпка по стъпка твори чудеса.

Бъди благодарна за всеки ден

от теб и Бога сътворен!

Живей с любов в сърцето, дъще!

И пламъка в очите си пази!

Животът е магия, мила,

разтвори криле и… Покори!

© Zlatka Аndonova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??